Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Η υπογραφή του νομοσχεδίου των 900 δισ. από τον Τραμπ και οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στηρίζουν τις ασιατικές αγορές. Προβληματισμός για την έρευνα κατά της Alibaba.

Σε θετικό πεδίο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την απόφαση Τραμπ να υπογράψει τελικά το νομοσχέδιο με τα μέτρα ύψους περίπου 900 δις. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, να ανακουφίζει τους επενδυτές.

Θετικά στο κλίμα επιδρά και η συνέχιση των εμβολιασμών κατά της Covid-19, που ενισχύει τις ελπίδες για περαιτέρω ομαλοποίηση της οικονομίας το επόμενο έτος.

Στην Κίνα, πάντως, προβληματισμό προκαλούν οι εξελίξεις αναφορικά με την Alibaba και τη θυγατρική της Ant Group, που έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 0,74% στις 26.854 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.395 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite, ο CSI ενισχύεται κατά 0,38% στις 5.061 μονάδες, ο Kospi οριακά στις 2.808 μονάδες, κατά 0,36% ο δείκτης ASX στις 6.917 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,19% στις 26.335 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v