Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι εξελίξεις από το "μέτωπο" των εμβολίων και η προοπτική για περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ, στηρίζουν τις ασιατικές αγορές. Εκτός παγκοσμίων δεικτών βγάζει η MSCI επτά κινεζικές εταιρείες.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ελπίδες για αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την προοπτική για περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης στις ΗΠΑ, δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή σήμερα στη Fed, αναμένοντας νέες προβλέψεις ως προς το αν η αμερικανική οικονομία θα υποστεί διπλή ύφεση ή εάν βρίσκεται στα πρόθυρα ενός “boom” λόγω του εμβολίου.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιοποιήσει αργότερα σήμερα σχετική ανακοίνωση, με τους αναλυτές να περιμένουν πως θα υπάρξει  κάποιο guidance ως προς το πότε και πώς μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Νωρίτερα, η MSCI ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει από τους παγκόσμιους δείκτες της επτά κινεζικές εταιρείες, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8% και κατά 0,26% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.757 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.370 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite, κατά 0,28% ενισχύεται ο CSI στις 4.957 μονάδες, κατά 0,54% ο Kospi στις 2.771 μονάδες, κατά 0,73% ο ASX στις 6.916 μονάδες και κατά 0,8% ο Hang Seng στις 26.418 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v