Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στη Βρετανία οι ασιατικές αγορές, εν αναμονή συμφωνίας για το Brexit. Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Alibaba που μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των κινεζικών αρχών για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Στη Βρετανία είναι στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών, καθώς Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο, ενώ η αισιοδοξία για αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών και για τη διαθεσιμότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, συντηρούν τους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων σε θετικό πεδίο.

Στην Κίνα, οι ισχυρές πιέσεις που δέχεται η μετοχή της Alibaba, η οποία μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών για αντιμονοπωλιακές πρακτικές, αντισταθμίζονται από τον θετικό τόνο που έδωσε για την πορεία της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,45% και κατά 0,54% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.668 μονάδες.

Ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,55% στις 3.363 μονάδες και κατά 0,13% ο δείκτης CSI, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,16% στις 26.386 μονάδες, κατά 0,36% ο δείκτης ASX στις 6.917 μονάδες και ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,7% στις 2.806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v