Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικά υψηλά οι ασιατικές μετοχές

Η δέσμευση του επικεφαλής της Fed πως θα συνεχίσει να ρίχνει ρευστό στην αγορά, δημιούργησε εορταστικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στα ιστορικά υψηλά τους αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, το δολάριο έκανε βουτιά σε χαμηλό διετίας και οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, με τη νομισματική στήριξη και την ελπίδα για δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ να δημιουργούν εορταστικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δεσμεύτηκε χθες να συνεχίσει να ρίχνει ρευστό την αγορά μέχρις ότου η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας να είναι ασφαλισμένη.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το Reuters, οι αμερικανοί νομοθέτες φαίνεται να έρχονται ένα βήμα πιο κοντά προς μια συμφωνία για ένα πακέτο δαπανών ύψους 900 δις. δολαρίων, με κορυφαίους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους να ακούγονται πιο αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας. Η πρόταση αναμένεται να περιλαμβάνει επιταγές και επιδόματα ανεργίας 600-700 δολαρίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% και άγγιξαν ιστορικό υψηλό, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,18% υψηλότερα στις 26.806 μονάδες.

Κέρδη 1,16% για τον Shanghai Composite στις 3.405 μονάδες, 1,35% για τον CSI στις 5.020 μονάδες και 1,21% για τον ASX στις 7.000 μονάδες, κατά 0,35% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 26.552 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κινείται οριακά χαμηλότερα στις 2.770 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v