Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό ρεκόρ τελειώνει η χρονιά για τις ασιατικές μετοχές

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει κέρδος άνω του 19% το δ’ τρίμηνο, καταγράφοντας την ισχυρότερη τριμηνιαία επίδοση του από το 2009. Τα χρηματιστήρια του Τόκιο και της Σεούλ παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Οι ελπίδες των επενδυτών για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συντήρησαν το θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση του 2020, με τις μετοχές να ολοκληρώνουν το έτος σε ιστορικά υψηλά, σε μια υποτονική συνεδρίαση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει κέρδος άνω του 19% το δ’ τρίμηνο, καταγράφοντας την ισχυρότερη τριμηνιαία επίδοση του από το 2009.

Τα ισχυρότερα κέρδη της σημερινής συνεδρίασης καταγράφει η αγορά της Κίνας, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών και στον τομέα της μεταποίησης, που τον Δεκέμβριο επεκτάθηκαν αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αντιθέτως, η ανακοίνωση αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν στην Αυστραλία, πίεσε σημαντικά τις αυστραλιανές μετοχές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,17%, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 1,76% στις 3.474 μονάδες, ο δείκτης CSI 1,97% στις 5.214 μονάδες και 0,31% ο Hang Seng στις 27.231 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX σημειώνει απώλειες 1,33% στις 6.850 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια του Τόκιο και της Σεούλ παρέμειναν σήμερα κλειστά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v