Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στις ασιατικές αγορές

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι σημερινές απώλειες θα είναι βραχύβιες, καθώς προβλέπουν ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης με τη στήριξη χαμηλών επιτοκίων. Εκτός MSCI ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός CNOOC.

Απομακρύνονται από το ιστορικό υψηλό οι ασιατικές μετοχές, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη που έφερε το ράλι των προηγούμενων ημερών, εν μέσω αισιοδοξίας για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν πως οι σημερινές απώλειες θα είναι βραχύβιες, καθώς προβλέπουν ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης με τη στήριξη χαμηλών επιτοκίων.

Σημειώνεται πως η MSCI ανακοίνωσε τη διαγραφή του κινεζικού πετρελαϊκού κολοσσού CNOOC από τους δείκτες MSCI ACWI και MSCI China All Shares. Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την CNOOC στη «μαύρη λίστα», που ουσιαστικά απαγορεύει στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτήν να λαμβάνουν συγκεκριμένα αγαθά που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6%  (από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο 8,8% και 3,7% αυτήν την εβδομάδα) και ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατά 0,44% στις 28.631 μονάδες.

Απώλειες 0,39% για τον Shanghai Composite στις 3.607 μονάδες με τον CSI να σταθεροποιείται στις 5.656 μονάδες, ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,4% στις 7.078 μονάδες, κατά 0,64% ο Kospi στις 3.140 μονάδες και κατά 1,37% ο δείκτης Hang Seng στις 29.517 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v