Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας αντιστάθμισαν την ανησυχία για της εξελίξεις στις ΗΠΑ. Φυλάκιση 2,5 ετών για τον αντιπρόεδρο της Samsung.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ να συμβάλλει στον περιορισμό των απωλειών των ασιατικών μετοχών, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο της Σεούλ μετά και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τον αντιπρόεδρο της Samsung.

Η Κίνα ανακοίνωσε νωρίτερα πως η οικονομία της σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 2,3% το 2020, υψηλότερο των εκτιμήσεων, με εκτίναξη του ΑΕΠ κατά 6,5% το δ’ τρίμηνο.

Στη Νότια Κορέα, το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την επιβολή ποινής φυλάκισης 30 μηνών στον αντιπρόεδρο της Samsung για δωροδοκία.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί για το κατά πόσο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να περάσει από το Κογκρέσο το πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ και σε ό,τι αφορά την πανδημία, έχει αρχίσει να μετριάζεται η αισιοδοξία των επενδυτών που εκτιμούν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, παρά τους εμβολιασμούς.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,97% χαμηλότερα στις 28.242 μονάδες.

Κέρδη 0,8% για τον Shanghai Composite στις 3.595 μονάδες, 1,08% για τον CSI στις 5,517 μονάδες και 0,81% για τον Hang Seng στις 28.806 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 2,33% στις 3.013 μονάδες και 0,74% ο ASX στις 6.935 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v