Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό 30 ετών οι ιαπωνικές μετοχές

Οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης. Συνεχίζεται η κατοχύρωση κερδών στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στις ΗΠΑ όπου ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ανακοινώσει πακέτο στήριξης έως 2 τρις. δολαρίων, ενώ τα «στοιχήματα» για την ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης στέλνουν σε υψηλό 30ετίας τις ιαπωνικές μετοχές.

Στην Κίνα, οι δείκτες κινήθηκαν πτωτικά παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις εξαγωγές του Δεκεμβρίου, αφού οι επενδυτές επέλεξαν να συνεχίσουν να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το Reuters μετέδωσε πως η Ουάσινγκτον βάζει «στο συρτάρι» τα σχέδια για απαγόρευση επενδύσεων στους κινεζικούς κολοσσούς Alibaba, Baidu και Tencent.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,85% υψηλότερα στις 28.698 μονάδες.

Απώλειες 0,91% για τον Shanghai Composite στις 3.565 μονάδες και 1,93% για τον CSI στις 5.470 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται οριακά στις 3.149 μονάδες, κατά 0,41% ο ASX στις 6.982 μονάδες και κατά 0,68% ο Hang Seng στις 28.426 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v