Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Το πρόγραμμα στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο Μπάιντεν δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ σε θετικό πεδίο τα ασιατικά χρηματιστήρια. Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα. Στη "μαύρη λίστα" των ΗΠΑ η Xiaomi και άλλες οκτώ κινεζικές εταιρείες.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, που περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη, καθώς η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα περιόρισε τη διάθεση για ρίσκο που δημιούργησε η παρουσίαση της πρότασης Μπάιντεν για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε πρόγραμμα στήριξης ύψους 1,9 τρις. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει 415 δις. δολάρια που θα διατεθούν για αντιμετώπιση της πανδημίας, περίπου 1 τρις. δολάρια άμεσης ενίσχυσης των νοικοκυριών και περίπου 440 δις. δολάρια για μικρές επιχειρήσεις και κοινότητες που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία.

Ωστόσο, η ώθηση που έδωσε αρχικά η ανακοίνωση του προγράμματος Μπάιντεν ελαχιστοποιήθηκε, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα μόλυνσης από κορωνοϊό στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, η απερχόμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έβαλε άλλες εννέα κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα». Μεταξύ των εταιρειών αυτών, και η Xiaomi.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,59% και κατά 0,62% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.519 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.567 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.567 μονάδες, στις 6.986 μονάδες ο ASX και στις 28.516 μονάδες ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως πτώση 2,03% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 3.085 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v