Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές λόγω κατοχύρωσης κερδών

Ευκαιρία να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών βρήκαν οι επενδυτές, μετά και το χθεσινό sell-off στη Wall Street. Πτωτικά αλλά καλύτερα του αναμενόμενου οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο.

Η χθεσινοβραδινή «βουτιά» της Wall Street σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, παρέσυραν πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές βρήκαν ευκαιρία να κατοχυρώσουν τα πρόσφατα κέρδη τους.

Σημειώνεται πως η Fed χθες διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν, ενώ γνωστοποίησε πως θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα τουλάχιστον 120 δις. δολαρίων μηνιαίως.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Δεκεμβρίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά 0,3% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες  1,8% και 1,53% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.197 μονάδες.

Πτώση 1,86% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.506 μονάδες, 2,74% για τον CSI στις 5.376 μονάδες, 1,71% για τον Kospi στις 3.069 μονάδες, 2,02% για τον ASX στις 6.917 μονάδες και 2,29% για τον Hang Seng στις 28.633 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v