Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, ο προβληματισμός για το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ αλλά και οι εντάσεις στα Στενά της Ταϊβάν και στη Νότια Σινική Θάλασσα, πιέζουν τις ασιατικές μετοχές. Κλειστές λόγω αργιών οι αγορές της Αυστραλίας και της Ινδίας.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών κατέγραψαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εμπόδια στα σχέδια της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν για μέτρα ύψους 1,9 τρις δολαρίων για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Το κλίμα επιβαρύνεται από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως, ενώ οι επενδυτές σημειώνουν πως μένει να φανεί τι επίδραση έχουν οι εμβολιασμοί σε επίπεδο οικονομίας και εταιρικών κερδών. Η αβεβαιότητα ως προς τον χρόνο που θα περάσει το πακέτο των 1,9 τρις. δολαρίων επίσης δεν βοηθάει.

Εν τω μεταξύ, η κλιμάκωση των εντάσεων στα Στενά της Ταϊβάν και στη Νότια Σινική Θάλασσα έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο κλίμα επιφυλακτικότητας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,96% χαμηλότερα στις 28.546 μονάδες.

Πτώση 1,51% για τον Shanghai Composite στις 3.569 μονάδες και 2% για τον CSI στις 5.512 μονάδες, 2,14% για τον Kospi στις 3.140 μονάδες και 2,49% για τον Hang Seng στις 29.409 μονάδες.

Οι αγορές της Αυστραλίας και της Ινδίας παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v