Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

H Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έριξε 100 δισ. γουάν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα εν μέσω ανησυχίας για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Κίνας. Τα προβλήματα στις προμήθειες των εμβολίων και τα στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία επιβαρύνουν το κλίμα.

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση πολλών μηνών καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η φρενίτιδα retail-trading στη Wall Street και οι ανησυχίες για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Κίνας, να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Η συντονισμένη «επίθεση» μικροεπενδυτών που οργανώθηκαν μέσω online forum όπως το Reddit, για να αναγκάσουν hedge funds να αντιστρέψουν θέσεις short, έχει προκαλέσει αναταράξεις στη Wall Street.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έριξε 100 δισ. γουάν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα σήμερα, μετά από μια εβδομάδα μείωσης ρευστότητας, η οποία είχε πυροδοτήσει ανησυχία για το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα της Κίνας να κάνει κινήσεις προκειμένου να συσφίξει τη νομισματική της πολιτική.

Το γενικότερο κλίμα επιβαρύνεται από τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις προμήθειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού αλλά και από τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την παγκόσμια οικονομία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% (σε εβδομαδιαία βάση καταγράφει πτώση 3,8%, την μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο) ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 1,89% στις 27.663 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,63%  ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.483 μονάδες, κατά 0,47% ο CSI στις 5.351 μονάδες, κατά 0,24% ο Hang Seng στις 28.483 μονάδες και κατά 0,68% ο ASX στις 6.870 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi έκανε «βουτιά» 3,03% στις 2.976 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v