Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εμβόλια δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές

Αυξάνονται τα στοιχήματα για ομαλοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και ανάκαμψη των εταιρικών κερδών. Προσδοκίες για μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Κοντά σε ιστορικά υψηλά επιστρέφουν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η πρόοδος στη διανομή εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού αυξάνει τα στοιχήματα για περαιτέρω ομαλοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και ανάκαμψης των εταιρικών κερδών.

Στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλουν και οι προσδοκίες για μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από την κυβέρνηση Biden, σε συνδυασμό με τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 1,54% στις 28.779 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,15% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.496 μονάδες, ο δείκτης CSI ενισχύεται κατά 0,16% στις 5.482 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,77% στις 29.333 μονάδες, 1,07% ο δείκτης ASX στις 7.112 μονάδες και 1,07% ο Kospi στις 3.120 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v