Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Αισιοδοξία στις αγορές για το πακέτο στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται η παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Αυστηροποιεί τους περιορισμούς στους τεχνολογικούς κολοσσούς της η Κίνα. Βουτιά άνω του 12% για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Kia.

Κοντά σε ιστορικά υψηλά επανέρχονται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι ελπίδες πως στις ΗΠΑ θα ψηφιστεί ακόμα και εντός του μήνα το πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 1,9 τρις. δολαρίων σε συνδυασμό με τη συνέχιση της παραγωγής εμβολίων κατά του κορωνοϊού, να δημιουργούν αισιοδοξία για ταχύτερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, οι ανησυχίες για την αυστηροποίηση των περιορισμών που επιβάλλει το Πεκίνο στους τεχνολογικούς κολοσσούς της χώρας, δεν φάνηκε να επηρεάζουν τις μετοχές. Η κρατική διεύθυνση ρύθμισης της αγοράς της Κίνας εξέδωσε νέα σειρά κανόνων που πιθανότατα θα δημιουργήσουν πιέσεις στις κορυφαίες διαδικτυακές υπηρεσίες της χώρας, όπως για παράδειγμα στις Taobao της Alibaba και WeChat Pay της Tencent.

Την ίδια ώρα, στη Νότια Κορέα, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai Motor και Kia Motors έκαναν βουτιά 4,6% και 12,6% αντίστοιχα, καθώς οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν πως «δεν βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple για την ανάπτυξη αυτόνομου οχήματος».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,66% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε ράλι 2,12% στις 29.388 μονάδες.

Κέρδη 0,85% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.526 μονάδες και 1,25% για τον CSI στις 5.551 μονάδες, κατά 0,67% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 7.160 μονάδες και κατά 0,21% ο Hang Seng στις 29.346 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,94% στις 3.091 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v