Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στο προσκήνιο έρχονται οι προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και για αύξηση του πληθωρισμού.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και για πληθωρισμό παγκοσμίως έπληξαν τα ομόλογα και έδωσαν ώθηση στις τιμές των εμπορευμάτων, ενώ η αύξηση των πραγματικών αποδόσεων καθιστά τις αποτιμήσεις των μετοχών πιο «τραβηγμένες» συγκριτικά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εξαμηνιαία κατάθεση του προέδρου της Fed ενώπιον του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευση για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για όσο χρειαστεί ώστε να αυξηθεί ο πληθωρισμός. Ήπιοι τόνοι αναμένονται και στη σημερινή ομιλία της προέδρου της ΕΚΤ. Εν τω μεταξύ, η Κίνα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,46% στις 30.156 μονάδες.

Πτώση 1,05% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.656 μονάδες, 2,65% ο CSI στις 5.625 μονάδες και 0,9% ο Kospi στις 3.079 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 0,2% στις 30.587 μονάδες και ο δείκτης ASX υποχωρεί οριακά στις 7.061 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v