Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροί πονοκέφαλοι για τις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας

Πιέσεις προκαλεί η νομοθεσία που πέρασε στις ΗΠΑ και δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου τους από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές. Ανοδική κίνηση για Nikkei 225 στην Ιαπωνία.

Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας καταγράφονται σήμερα μετά τις απώλειες που υπέστη χθες ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,87%, ενώ ο Topix κέρδισε 1,13%, και ο Kospi στη Νότια Κορέα 0,11%.

Μεγάλες απώλειες ωστόσο κατέγραψαν οι μετοχές μεγάλων κινεζικών εταιρειών που τελούν υπό διαπραγμάτευση και στο Χονγκ Κονγκ εξαιτίας του φόβου ότι κάποιες από αυτές θα βγουν από τα αμερικανικά χρηματιστήρια. Η Alibaba υποχώρησε 4%, ενώ η Baidu κατά 8%, η JD.com έχασε 4% και η NetEase 3%.

Η εξέλιξη έρχεται μια ημέρα αφότου οι αμερικανικές αρχές υιοθέτησαν νόμο που είχε περάσει η κυβέρνηση Τραμπ. Με βάση αυτόν συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες θα προσδιοριστούν από την SEC, θα κληθούν να υποβάλλουν συγκεκριμένα έγγραφα προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν ανήκουν ή ελέγχονται από κυβερνητικές οντότητες της Κίνας. Θα κληθούν επίσης να κατονομάσουν κάθε μέλος του Διοικητικού τους συμβουλίου που είναι μέλος του Κουμουνιστικού Κόμματος της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v