Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παρά στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Κίνας και της Δύσης.

Ανακάμπτουν από το χαμηλό τριμήνου οι ασιατικές μετοχές, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Κίνας.

Χθες, οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν η ΕΕ και η Ουάσινγκτον κατά Κινέζων αξιωματούχων για το θέμα της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ το Πεκίνο επέβαλε δικές του κυρώσεις σε οντότητες και πρόσωπα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εν τω μεταξύ, χθες ανακοινώθηκαν στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τις αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας να διαμορφώνονται σε χαμηλό πανδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 1,43% και 1,56% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 29.176 μονάδες.

Κέρδη 1,52% για τον Shanghai Composite στις 3.415 μονάδες, 2,18% για τον CSI στις 5.034 μονάδες, 1,1% για τον Kospi στις 3.041 μονάδες και 1,68% για τον Hang Seng στις 28.369 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχυόταν κατά 0,58% στις 7.063 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v