Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι προσδοκίες για διατήρηση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως δημιουργούν θετικό κλίμα, ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας ασκεί ισχυρές πιέσεις στην αγορά της Ινδίας.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σε υψηλό μιάμισης εβδομάδας λόγω των προσδοκιών πως οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν τη διευκολυντική νομισματική τους πολιτική, ενώ οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 αμβλύνουν τις ανησυχίες για ένα νέο και πιο επικίνδυνο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό.

Ωστόσο, ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι αγορές της Ινδίας καθώς η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα παραμένει σοβαρή και επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται στις 29.679 μονάδες.

Κέρδη 1,17% για τον Shanghai Composite στις 3.466 μονάδες, 1,97% για τον CSI στις 5.063 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 3.199 μονάδες ο Kospi, ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,13% στις 7.335 μονάδες και κατά 0,62% ο Hang Seng στις 29.146 μονάδες.

Αντιθέτως, οι ινδικοί δείκτες Nifty 50 και BSE Sensex έκαναν «βουτιά» άνω του 2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v