Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων στην Κίνα δημιουργεί ανησυχία για ενδεχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στη χώρα. Σε υψηλό 8ετίας η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στην Ιαπωνία. Το ΔΝΤ αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Με μικτά πρόσημα συνεχίζει η χρηματιστηριακή εβδομάδα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στην Κίνα, η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές για ενδεχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ στην Ιαπωνία τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών έδειξαν αύξησή της σε υψηλό οκταετίας.

Σημειώνεται πως χθες το ΔΝΤ αναβάθμισε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομία, αναμένοντας τώρα ρυθμό ανάπτυξης 6% το 2021, έναντι του 5,5% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Samsung να δίνει guidance για λειτουργικά κέρδη 9,3 τρις. κορεατικά γουόν (8,3 δις. δολαρίων) το α’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 44% σε σχέση με πέρυσι.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,14% υψηλότερα στις 29.739 μονάδες, απώλειες 0,5% για τον Shanghai Composite στις 3.464 μονάδες, 1,18% για τον CSI στις 5.079 μονάδες και 0,76% για τον Hang Seng στις 28.719 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,3% στις 3.136 μονάδες και κατά 0,5% ο ASX στις 7.169 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v