Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Υψηλότερα του αναμενόμενου ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Μάρτιο, προκαλεί ανησυχία για σύσφιξη της κινεζικής νομισματικής πολιτικής. Ρεκόρ υψηλό για τον MSCI ACWI.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους κινεζικούς δείκτες να πιέζονται καθώς η αύξηση του πληθωρισμού εγείρει ανησυχίες για το ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με πέρυσι τον Μάρτιο, περισσότερο από το εκτιμώμενο, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 4,4%.

Η γενικότερη εικόνα παγκοσμίως, όμως, είναι θετική, με τον ευρύτερο δείκτη MSCI των παγκόσμιων μετοχών (MSCI ACWI) να αγγίζει νωρίτερα ρεκόρ στην Ασία και να παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% λόγω των κινεζικών πιέσεων ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,25% στις 29.783 μονάδες.

Πτώση 1,06% για τον Shanghai Composite στις 3.445 μονάδες, 1,65% για τον CSI στις 5.027 μονάδες και 1,29% για τον Hang Seng στις 28.643 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,4% στις 3.132 μονάδες και ο ASX σταθεροποιείται οριακά υψηλότερα στις 7.252 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v