Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2% στο Τόκιο λόγω κορωνοϊού

Προσπάθεια ανάκαμψης στην αγορά της Ινδίας παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας. Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Κίνα.

Σε υψηλό εξίμιση εβδομάδων κινούνται οι ασιατικές μετοχές, παρά τη «βουτιά» του Τόκιο, με τις αγορές της Κίνας και της Ινδίας να ηγούνται της ανόδου.

Στην Κίνα η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού, ενώ τα χρηματιστήρια της Ινδίας προσπαθούν να ανακάμψουν, παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού επηρεάζουν και την Ιαπωνία, με το ενδεχόμενο επαναφοράς των έκτακτων μέτρων για αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να δημιουργεί ανησυχία για επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,26% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει «βουτιά» 2% στις 29.089 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,31% ο Shanghai Composite στις 3.488 μονάδες, κατά 0,43% ο CSI στις 5.108 μονάδες, κατά 0,6% ο Kospi στις 3.218 μονάδες και κατά 0,29% o Hang Seng στις 29.190 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,68% στις 7.278 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v