Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι αναλυτές αποδίδουν την πρόσφατη πτώση στις ασιατικές μετοχές σε έναν συνδυασμό ανησυχιών για τον πληθωρισμό και μείωσης της έκθεσης ορισμένων επενδυτών σε κάποιες μετοχές ή κλάδους. Ισχυρές πιέσεις για δεύτερη μέρα στην Ταϊβάν, λόγω της πανδημίας.

Σε χαμηλό διμήνου υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων και οι αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ ώθησαν τις αγορές να στοιχηματίσουν σε γρηγορότερη αύξηση επιτοκίων.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αναλυτές απέδωσαν την πρόσφατη πτώση στις ασιατικές μετοχές σε έναν συνδυασμό ανησυχιών για τον πληθωρισμό και μείωσης της έκθεσης ορισμένων επενδυτών σε κάποιες μετοχές ή κλάδους. Ωστόσο, αμφιβάλλουν αν το ευρύτερο sell-off στις μετοχές να κρατήσει για πολύ ακόμα, καθώς συνεχίζεται η διευκολυντική νομισματική πολιτική λόγω της πανδημίας.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται για δεύτερη ημέρα το χρηματιστήριο της Ταϊβάν, με τον δείκτη να καταγράφει πτώση 4,3%, μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για ενδεχόμενη αύξηση του επιπέδου συναγερμού για την Covid-19 τις επόμενες ημέρες, μετά την καταγραφή έξι νέων κρουσμάτων κορωνοϊού χωρίς να υπάρχει σαφής πηγή της μόλυνσης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 1,35% στις 28.233 μονάδες.

Πτώση 1,54% για τον Kospi στις 3.160 μονάδες και 0,73% για τον ASX στις 7.278 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,21% στις 3.449 μονάδες και οι δείκτες CSI και Hang Seng σταθεροποιούνται στις 5.025 και 28.040 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v