Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά η Κίνα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την οικονομία της, ενώ αντιθέτως το Τόκιο πιέζεται λόγω των ανησυχιών για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την κινεζική οικονομία να δείχνουν γενικότερα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από το αναμενόμενου, ενώ ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, είπε πως απέχει ακόμα ο περιορισμός του τεράστιου προγράμματος τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. Πιέσεις, ωστόσο, δέχεται το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, λόγω των ανησυχιών για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε ρυθμό ανάπτυξης 7,9% το β’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, έναντι του 8,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές και του 18,3% που είχε καταγράψει το πρώτο τρίμηνο. Οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά 12,1% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 11% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 8,3% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο έναντι του 7,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν περίπου 0,5% υψηλότερα ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,18% στις 28.270 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,53% ο Shanghai Composite στις 3.547 μονάδες, κατά 0,8% ο CSI στις 5.124 μονάδες, κατά 0,57% ο Kospi στις 3.281 μονάδες και κατά 1,13% ο Hang Seng στις 28.097 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,32% στις 7.607 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v