Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έξι εβδομάδων οι ασιατικές μετοχές

Συνεχίζονται οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο καθώς η Κίνα αυστηροποιεί τους ελέγχους εισηγμένων στις ΗΠΑ εταιρειών. Προβληματισμός και για την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ανησυχίες για κλιμάκωση των ρυθμιστικών πιέσεων στις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, «στέλνοντας» τις ασιατικές μετοχές στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε πρόσφατα πως αυστηροποιεί την επίβλεψη κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, πολλές εκ των οποίων είναι τεχνολογικές εταιρείες.

Ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,7% στις 28.172 μονάδες.

Απώλειες 0,84% για τον Shanghai Composite στις 3.524 μονάδες, 1% για τον CSI στις 5.088 μονάδες, 0,8% για τον Kospi στις 3.259 μονάδες, ο Hang Seng κάνει «βουτιά» 2,43% στις 27.280 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,2% στις 7.614 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v