Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό διμήνου οι ασιατικές μετοχές

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να μπει φρένο στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Μαζική στροφή των επενδυτών σε «ασφαλή καταφύγια», καθώς οι ανησυχίες πως οι κεντρικές τράπεζες θα καταπνίξουν την οικονομική ανάκαμψη συσφίγγοντας την πολιτική τους στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού και τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού παγκοσμίως, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις αγορές.

Επιβαρυντικά λειτουργούν και οι εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών για τις πολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, στην Ρωσία και στην Κίνα, καθώς και η συνεχιζόμενη πίεση που ασκεί το Πεκίνο σε κινεζικές εταιρείες εισηγμένες σε ξένες χώρες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,9%, και κατά 0,87% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.872 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,24% ο Shanghai Composite στις 3.516 μονάδες, κατά 0,48% ο CSI στις 5.064 μονάδες, πτώση 1,18% για τον Kospi στις 3.214 μονάδες  και 1,21% για τον ASX στις 7.522 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,9% στις 27.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v