Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Η καταστολή των τεχνολογικών εταιρειών στην Κίνα επιβαρύνει το κλίμα ενώ οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Απρόθυμοι εμφανίζονται οι επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου, ενώ η προσοχή επιστρέφει στις ΗΠΑ εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που μπορεί να επιβεβαιώσουν τη στροφή στην αμερικανική νομισματική πολιτική.

Οι dealers δεν μπορούν να βρουν κάποιον μεμονωμένο καταλύτη για την ξαφνική στροφή στο κλίμα, σημειώνει το Reuters, όμως θεωρείται δεδομένο πως ρόλο έπαιξε και η καταστολή της Κίνας στις τεχνολογικές εταιρείες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,15% στις 28.313 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,67% ο Kospi στις 3.283 μονάδες και κατά 0,87% ο Hang Seng στις 27.822 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,5% στις 3.548 μονάδες, κατά 1,05% ο CSI στις 5.136 μονάδες και κατά 0,78% ο ASX στις 7.590 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v