Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές, φρένο στο ΑΕΠ βλέπει η BOJ

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας υποβάθμισε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ του 2021 στο 3,8% από 4% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Πιέσεις λόγω TSMC στον τεχνολογικό κλάδο.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ η κατοχύρωση κερδών στην ταϊβανέζικη TSMC –παρά τα κέρδη ρεκόρ που ανακοίνωσε- πίεσε τον τεχνολογικό κλάδο.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας υποβάθμισε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ του 2021 στο 3,8% από 4% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ διατήρησε αμετάβλητους τους στόχους για τα επιτόκια.

Ως προς την TSMC, που είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία εκτός Κίνας σε όρους κεφαλαιοποίησης, αν και ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ για το τρίμηνο και προέβλεψε υψηλότερα έσοδα για το τρέχον τρίμηνο, ωστόσο οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών υπό τον φόβο πως τα καλύτερα μπορεί να έχουν παρέλθει.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,98% στις 28.003 μονάδες.

Απώλειες 0,47% για τον Shanghai Composite στις 3.548 μονάδες, 0,81% για τον CSI στις 5.110 μονάδες και 0,28% για τον Kospi στις 3.276 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,3% στις 28.076 μονάδες και κατά 0,19% ο ASX στις 7.630 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v