Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μετάλλαξη Δέλτα πιέζει τις ασιατικές αγορές

Ανησυχία για την επίπτωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στην Κίνα. «Βουτιά» κάτω από τα 30.000 δολάρια για το Bitcoin.

Οι ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού για τα εταιρικά δάνεια και τα δάνεια των νοικοκυριών, παρά τις αυξανόμενες προσδοκίες για μείωση τους μετά την μείωση-έκπληξη στις απαιτήσεις για τα αποθέματα των τραπεζών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,62% στις 27.482 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,47% ο Shanghai Composite στις 3.522 μονάδες, κατά 0,51% ο CSI στις 5.087 μονάδες, κατά 0,52% ο Kospi στις 3.227 μονάδες και κατά 0,26% ο ASX στις 7.539 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 1,23% στις 27.158 μονάδες.

Οι αγορές της Ινδονησίας, της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργιών.

«Βουτιά» κάτω από τα 30.000 δολάρια έκανε το Bitcoin για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου, λόγω του sell-off στις παγκόσμιες αγορές μετοχών, με αποτέλεσμα μέσα σε 24 ώρες να εξαϋλωθούν από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων σχεδόν 100 δις. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v