Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλό τριετίας το πετρέλαιο, προκαλεί ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Οι εξελίξεις στην Evergrande παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ ανακούφιση προκαλεί η απελευθέρωση της CFO της Huawei.

Επιστρέφει η διάθεση για ρίσκο στις ασιατικές αγορές, αν και το «άλμα» των πετρελαϊκών τιμών σε υψηλό τριετίας μπορεί να υποδαυλίσει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Στην Κίνα, η κεντρική τράπεζα έριξε περισσότερο χρήμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και οι επενδυτές ελπίζουν πως το Πεκίνο θα κάνει κινήσεις για να περιορίσει τις επιπτώσεις της προβληματικής Evergrande Group.

Πάντως, νωρίτερα, οι μετοχές της μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande έκαναν «βουτιά» έως 26% μετά την προειδοποίηση πως αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον αν δεν λάβει ταχύτατα μια ένεση ρευστότητας, ενώ είπε επίσης πως δεν θα προχωρήσει τα σχέδια για την έκδοση μετοχών RMB.

Την ίδια ώρα, ανακούφιση προκαλεί στις αγορές η απελευθέρωση της CFO της Huawei, καθώς δείχνει κάποια χαλάρωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί οριακά στις 30.234 μονάδες.

Πτώση 0,94% καταγράφει ο Shanghai Composite στις 3.579 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης CSI ενισχύεται κατά 0,57% στις 4.877 μονάδες, κατά 0,17% ο Kospi στις 3.130 μονάδες, κατά 0,32% ο Hang Seng στις 24.265 μονάδες και κατά 0,49% ο δείκτης ASX στις 7.686 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v