Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε το επιτόκιο κατά 25 μ.β. Παραμένει σε πολυετή υψηλά η τιμή του πετρελαίου. Κλειστές και σήμερα οι αγορές της Κίνας.

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου δείχνει πως οι μετοχές αντιδρούν γρήγορα σε οποιαδήποτε νύξη κακών ειδήσεων όπως η αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας.

Η Reserve Bank of New Zealand αύξησε το επιτόκιο κατά 25 μ.β. στο 0,5%, ακολουθώντας τη Νότια Κορέα και τη Νορβηγία, που ήταν από τις πρώτες χώρες που αύξησαν επιτόκια στην περίοδο της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο σταθεροποιείται σε πολυετή υψηλά, λόγω των ανησυχιών για τις προμήθειες ενέργειας, καθώς τη Δευτέρα ο OPEC+ αποφάσισε πως θα τηρήσει την αύξηση παραγωγής που συμφώνησε, και δεν θα την αυξήσει περαιτέρω.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,38% και κατά 0,93% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.562 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,33% ο Hang Seng στις 24.023 μονάδες, κατά 0,53% ο ASX στις 7.496 μονάδες και κατά 1,12% ο Kospi στις 2.929 μονάδες.

Οι αγορές της Κίνας παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v