Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Evergrande πιέζει τις ασιατικές αγορές

Νωρίτερα, αποφασίστηκε η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της καταχρεωμένης China Evergrande, εν αναμονή ανακοίνωσης αναφορικά με κάποια μεγάλη συναλλαγή. Κλειστές όλη την εβδομάδα λόγω αργίας οι κινεζικές αγορές.

Η Evergrande πιέζει τις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις στον κινεζικό κλάδο ακινήτων και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό να αντισταθμίζουν τα θετικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και τις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της μάχης κατά της Covid-19.

Νωρίτερα, αποφασίστηκε η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της καταχρεωμένης China Evergrande, εν αναμονή ανακοίνωσης αναφορικά με κάποια μεγάλη συναλλαγή. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Evergrande θα πουλήσει το μισό μερίδιο της μονάδας διαχείρισης ακινήτων για ποσό άνω των 5 δις. δολαρίων, κάτι που όμως δεν κατάφερε να καταλαγιάσει τις ανησυχίες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,19% στις 28.428 μονάδες. Πτώση 2,26% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 24.021 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 1,2% στις 7.576 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως τα χρηματιστήρια της Κίνας παραμένουν κλειστά όλη την εβδομάδα λόγω αργίας. Κλειστό και το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v