Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κίνα με της ελλείψεις ενέργειας, πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια. Κλειστά λόγω αργίας Χονγκ Κονγκ και Κίνα.

Η χθεσινή πτώση της Wall Street δημιούργησε αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν πως ο πληθωρισμός μπορεί να επιμείνει ακόμα και αφού κορυφωθεί η παγκόσμια ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη πηγή ανησυχίας εξακολουθεί να αποτελεί η Κίνα, τόσο λόγω των ρυθμιστικών περιορισμών που επιβάλλει στους κλάδους της τεχνολογίας και των ακινήτων, όσο και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις στην ενέργεια, που απειλούν να οδηγήσουν υψηλότερα τις ενεργειακές τιμές παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία, το οποίο βελτιώθηκε στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη για τις μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις να διαμορφώνεται στο +18 από +14 τον προηγούμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,92% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 2,2% στις 28.804 μονάδες.

Πτώση 1,55% για τον Kospi στις 3.021 μονάδες και 2,07% για τον ASX στις 7.180 μονάδες.

Η αγορά της Κίνας από σήμερα και για μια εβδομάδα θα παραμείνει κλειστή, λόγω αργίας. Κλειστή σήμερα και η αγορά του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v