Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα επίσημα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης Σεπτεμβρίου της Κίνας, αν και η μέτρηση του Caixin/Markit ήταν υψηλότερη σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Συνεχίζεται το θρίλερ με την Evergrande.

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην οικονομία της Κίνας, όπου η επιδείνωση του προβλήματος με την ενέργεια σε συνδυασμό με την ανησυχία για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, πιέζουν τις μετοχές.

Πιέσεις δέχεται το Χονγκ Κονγκ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, με την επίσημη μέτρηση του PMI μεταποίησης του Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται στο 49,6, έναντι του 50,1 που περίμεναν οι αναλυτές. Πάντως, ο  PMI μεταποίησης του Caixin/Markit ήταν καλύτερος του αναμενόμενου, καθώς διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες έναντι των 49,2 του προηγούμενου μήνα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το θρίλερ με τον προβληματικό κινεζικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, οι μετοχές του οποίου κατέγραφαν πτώση άνω του 4% μετά το δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε πως ορισμένοι ομολογιούχοι δεν έλαβαν πληρωμή κουπονιού που έπρεπε να καταβληθεί σήμερα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε οριακά ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν λιγότερο από 0,1% χαμηλότερα στις 29.523 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,7% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.561 μονάδες, κατά 0,63% ο CSI στις 4.864 μονάδες, κατά 0,45% ο Kospi στις 3.073 μονάδες και κατά 1,36% ο ASX στις 7.602 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,58% στις 24.519 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v