Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Απομακρύνονται από τα πολυετή υψηλά οι τιμές του πετρελαίου, ενώ η Ρωσία καθυσυχάζει την Ευρώπη για τις προμήθειες αερίου. Πιθανή συνάντηση Μπάιντεν-Σι πριν το τέλος του έτους.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με στήριξη από τη χθεσινοβραδυνή ανάκαμψη της Wall Street, καθώς οι Αμερικάνοι πολιτικοί φαίνεται πως πλησιάζουν σε προσωρινή συμφωνία για την αποτροπή του ενδεχομένου να μπει «λουκέτο» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ενώ η Ρωσία καθησύχασε την Ευρώπη αναφορικά με τις προμήθειες αερίου. Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου απομακρύνονται από τα πολυετή υψηλά τους.

Θετικά συμβάλει και το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης των σινοαμερικανικών εντάσεων, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν συμφωνήσει κατ’ αρχήν σε πραγματοποίηση διαδικτυακής συνάντησης των προέδρων των δυο χωρών πριν το τέλος του έτους.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ και την προγραμματισμένη για αύριο ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση, που ενδέχεται να δώσει «σήμα» στη Fed να αρχίσει τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,25% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,83% στις 27.758 μονάδες.

Ράλι 2,52% για τον Hang Seng στις 24.575 μονάδες, κέρδη 1,55% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.953 μονάδες και 0,73% ο ASX στις 7.551 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v