Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Βελτιωμένη η εικόνα του τομέα υπηρεσιών της Κίνας τον Σεπτέμβριο. Στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή, όπου αργότερα ανακοινώνονται στοιχεία για την απασχόληση.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με θετική συμβολή και από την Κίνα η οποία «επέστρεψε» μετά από εβδομαδιαία απουσία λόγω αργίας, και από τις ΗΠΑ όπου η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για την προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας, η οποία κινήθηκε ανοδικά τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο PMI του τομέα υπηρεσιών που καταρτίζει το Caixin/Markit, αυξήθηκε στις 53,4 μονάδες από 46,7 τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, περιμένοντας πως αν τα στοιχεία κινηθούν κοντά στις εκτιμήσεις, τότε αυτό θα οδηγήσει τη Fed να δώσει σήμα στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου για το πότε θα αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 1,65% στις 28.135 μονάδες.

Κέρδη 0,57% για τον Shanghai Composite στις 3.588 μονάδες, 1,37% για τον CSI στις 4.933 μονάδες, 0,14% για τον Hang Seng στις 24.742 μονάδες και 0,88% για τον ASX στις 7.617 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,12% στις 2.956 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v