Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η άνοδος των τιμών παραγωγού στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν λιγότερο από το ανεμενόμενο. Απρόσμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον κινεζικό πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου, ενώ οι επενδυτές θεωρούν δεδομένο πως ο πληθωρισμός θα επισπεύσει την άνοδο των επιτοκίων παγκοσμίως.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 10,7% σε σχέση με το περασμένο έτος, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7%, λίγο χαμηλότερα αυτού που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, στη Σιγκαπούρη, η κεντρική τράπεζα προέβη απρόσμενα σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, ενώ η οικονομία της χώρας «έτρεξε» με 6,5% το γ’ τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 1,48% στις 28.555 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο Shanghai Composite στις 3.565 μονάδες, κατά 0,4% υποχωρεί ο CSI στις 4.920 μονάδες, ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,37% στις 2.983 μονάδες και 0,64% ο ASX στις 7.620 μονάδες.

Η αγορά του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v