Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να λειτουργούν ως "βαρίδι" στις αγορές, ενώ προβληματισμό προκαλεί για μια ακόμα φορά η εξέλιξη της πανδημίας.

Η μικρή άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών επιτοκίων σε συνδυασμό με τις έντονες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου εν μέσω προσπαθειών των ΗΠΑ και άλλων χωρών να κατέβουν οι τιμές της ενέργειας, δημιουργούν νευρικότητα στα χρηματιστήρια, ενώ στο επίκεντρο επανέρχεται η πανδημία και τα μέτρα για τον περιορισμό της κυρίως στην Ευρώπη.

Στην Κίνα, πάντως, στήριξη προσφέρει η κεντρική τράπεζα, που φαίνεται πως θα προβεί σε κινήσεις στήριξης των μετοχών αργότερα φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Νωρίτερα σήμερα η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε στοιχεία για την οικονομία της, που εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 7,1% το γ’ τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 6,5%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε οριακά ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,58% στις 29.302 μονάδες.

Απώλειες 0,21% για τον ASX στις 7.725 μονάδες και 0,1% για τον Kospi στις 2.994 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite κινείται περίπου 0,1% υψηλότερα στις 3.591 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο CSI στις 4.915 μονάδες ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,5% στις 24.778 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v