Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε ό,τι αφορά τη νομισματική τους πολιτική, έρχονται στο επίκεντρο. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως στις ΗΠΑ τα επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα απ’ ότι σε άλλες μεγάλες οικονομίες. Η Τράπεζα της Κορέας αύξησε κατά 25 μ.β. τα επιτόκιά της.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Τα πρακτικά της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου έδειξαν πως τα μέλη της εξέφρασαν ανησυχία για τον πληθωρισμό και πως είναι πρόθυμα να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική στην περίπτωση που συνεχίσει η άνοδος του πληθωρισμού. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν επίσης πως στις ΗΠΑ τα επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα απ’ ότι σε άλλες μεγάλες οικονομίες.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Κορέας αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1%, μια ημέρα μετά την απόφαση της Reserve Bank of New Zealand να πράξει το ίδιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,67% στις 29.499 μονάδες.

Απώλειες 0,23% για τον Shanghai Composite στις 3.583 μονάδες, 0,42% για τον CSI στις 4.895 μονάδες και 0,47% για τον Kospi στις 2.980 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται 0,15% στις 7.736 μονάδες και 0,25% ο Hang Seng στις 24.747 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v