Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Covid τρομάζει τις ασιατικές αγορές

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού με τον "μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων" -που έχει ήδη εντοπιστεί στο Χονγκ Κονγκ- στέλνει τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Η Covid τρομάζει τις ασιατικές αγορές

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ιαπωνικές μετοχές να ηγούνται της πτώσης, καθώς οι φόβοι που δημιουργεί η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού στέλνουν τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφάλειας σε ομόλογα, γεν και δολάριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 2%, "βουτιά" 2,86% σημειώνει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.656 μονάδες, 2,13% ο Hang Seng στις 24.213 μονάδες, 1,7% ο ASX στις 7.280 μονάδες και 1,3% ο Kospi στις 2.940 μονάδες, ενώ στη Σαγκάη ο δείκτης υποχωρεί κατά 0,5% στις 3.566 μονάδες.

Χθες αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπαν πως παρακολουθούν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού "με μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων", ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθούν οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό για τα εμβόλια και τις θεραπείες.

Σημειώνεται πως το νέο στέλεχος του κορωνοϊού έχει ήδη εντοπιστεί στο Χονγκ Κογκ, σύμφωνα με τον υπουρό Υγείας της Νότιας Αφρικής. Ιαπωνία και Αυστραλία έχουν υποννοήσει ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v