Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η προειδοποίηση της Moderna για την Όμικρον ανησυχεί τις ασιατικές αγορές

Οι δηλώσεις Biden οτι αποκλείεται ένα νέο lockdown έδωσαν αρχικά ανάσα στην αγορά, όμως το κλίμα γρήγορα έγινε αρνητικό, μετά την προειδοποίηση του επικεφαλής της Moderna για την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων έναντι της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Η προειδοποίηση της Moderna για την Όμικρον ανησυχεί τις ασιατικές αγορές

Στο «κόκκινο» επέστρεψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, χάνοντας τα αρχικά τους κέρδη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού μπορεί να αποδειχθεί πιο ανθεκτική στα εμβόλια, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ευρείες οικονομικές αναταραχές παγκοσμίως.

Η αγορά είχε αρχικά αντιδράσει θετικά στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden πως αποκλείονται τα νέα lockdown, ωστόσο το θετικό κλίμα δεν κράτησε πολύ, καθώς η δήλωση του επικεφαλής της Moderna πως τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι απίθανο να είναι εξίσου αποτελεσματικά για την Όμικρον όσο ήταν στην Δέλτα, ανησύχησε τους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε τα στοιχεία της για την δραστηριότητα στα εργοστάσιά της, η οποία εμφάνισε απρόσμενη αύξηση τον Νοέμβριο, με τον επίσημο PMI μεταποίησης να διαμορφώνεται στις 50,1 μονάδες, έναντι των 49,6 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,45% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 1,63% στις 27.821 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.564 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,33% υποχωρεί ο CSI στις 4.835 μονάδες, «βουτιά» 2,42% για τον Kospi στις 2.839 μονάδες και 2,19% για τον Hang Seng στις 23.328 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,33% υψηλότερα στις 7.587 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v