Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Fed και Ουκρανία

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed, που εκτιμάται πως θα επιβεβαιώσει οτι σύντομα θα αρχίσει ο περιορισμός της παροχής ρευστότητας, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από τις ανησυχίες για ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Fed και Ουκρανία

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Fed στην οποία αναμένεται να επιβεβαιώσει πως σύντομα θα αρχίσει να περιορίζει την παροχή ρευστότητας.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για μια πιθανή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε εντολή να αποχωρήσουν τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων στην Πρεσβεία στο Κίεβο.

Οι New York Times ανέφεραν πως ο Αμερικάνος πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει χιλιάδες αμερικάνους στρατιώτες στους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, καθώς και πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,24% στις 27.588 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.521 μονάδες ο Shanghai Composite, στις 4.779 μονάδες σταθεροποιείται ο CSI, πτώση 1,5% καταγράφει ο Kospi στις 2.792 μονάδες, 0,65% ο ASX στις 7.441 μονάδες και 1% ο Hang Seng στις 24.715 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v