Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με απώλειες 1,6% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με πτώση 2,5% ο ASX στην Αυστραλία, όπως και ο Shenzhen και ο Shanghai στην Κίνα.

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Απώλειες για τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, με το βλέμμα στη μεταβλητότητα της Wall Street - οι τρεις δείκτες γύρισαν σε θετικό έδαφος, μόλις δέκα λεπτά πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι γεωπολιτικές εντάσεις, με τους φόβους για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να αυξάνονται. Οι ΗΠΑ θέτουν έως και 8.500 στρατιώτες σε αυξημένη ετοιμότητα για ανάπτυξη για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, εάν χρειαστεί, καθώς ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας, προς επίδειξη στρατιωτικής δύναμης παράλληλα με τις διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι οι Ρώσοι δεν έχουν καμία πρόθεση αυτή τη στιγμή για αποκλιμάκωση», επομένως είναι «λογικό» να δοθεί χρόνος στο αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό να προετοιμαστεί εάν το ΝΑΤΟ ενεργοποιήσει τη Δύναμη Αντίδρασής του κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της συμμαχίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα στο Πεντάγωνο.

Με απώλειες 1,6% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με πτώση 2,5% ο ASX στην Αυστραλία, όπως και ο Shenzhen και ο Shanghai στην Κίνα. Στο κόκκινο και ο δείκτης Hang Seng στο Χονκγ Κονγκ, κινείται αρνητικά κατά 2,6%. Με πτώση 2,5% έκλεισε ο KOSPI στη Νότια Κορέα και κατά 1,6% αρνητικά το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v