Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στην Ουκρανία παραμένει στραμμένη η προσοχή, ενώ στελέχη της Fed δηλώνουν έτοιμα για αύξηση επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα για να περιοριστεί ο πληθωρισμός. Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, εν όψει των σημερινών συνόδων ΝΑΤΟ, ΕΕ και G7 και των νέων κυρώσεων που αναμένεται να ανακοινώσουν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Πάνω από τα 122 δολάρια το βαρέλι παραμένει η τιμή του Brent, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να λέει χθες πως θα ζητήσει πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που θα πωληθεί σε «μη φιλικές» χώρες.

Εν τω μεταξύ, χθες, στελέχη της Fed άφησαν να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να λάβουν πιο επιθετικά μέτρα για να μειωθεί ο απαράδεκτα υψηλός πληθωρισμός, μεταξύ των οποίων και μια πιθανή αύξηση επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην επόμενη συνεδρίαση, τον Μάιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,25% στις 28.110 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,46% ο Shanghai Composite στις 3.255 μονάδες, κατά 0,47% ο CSI στις 4.256 μονάδες, κατά 0,22% ο Kospi στις 2.729 μονάδες και κατά 0,17% ο Hang Seng στις 22.117 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται οριακά στις 7.669 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v