Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ περιμένουν να δουν αν η Ρωσία θα αποπληρώσει αυτήν την εβδομάδα τόκους. Πάνω από τα 110 δολάρια και πάλι το Brent. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία  συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναζητούν σημάδια ελπίδας για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία, ενώ οι τιμές του πετρελαίου σκαρφαλώνουν και πάλι καθώς οι προμήθειες παραμένουν περιορισμένες.

Χθες Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ως Ρωσία και Ουκρανία πλησιάζουν σε συμφωνία σε «κρίσιμα» ζητήματα και πως ελπίζει σε εκεχειρία.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης να δουν αν η Ρωσία θα προχωρήσει αυτήν την εβδομάδα σε αποπληρωμές τόκων –πρέπει να πληρώσει κουπόνια 615 εκατ. δολαρίων αυτών τον μήνα ενώ στις 4 Απριλίου λήγει ομόλογο 2 δις. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, καθώς το ρωσικό πετρέλαιο είναι δύσκολο να αντικατασταθεί σε μια αγορά που είναι ήδη «σφιχτή», τα futures του Brent σκαρφαλώνουν και πάλι πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού πάνω από τα 108 δολάρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2%, κατά 0,3% υποχωρεί ο Shanghai Composite στις 3.241 μονάδες, κατά 0,42% ο CSI στις 4.248 μονάδες και κατά 0,16% ο ASX στις 7.558 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi καταγράφει πτώση 0,73% στις 2.687 μονάδες και 0,93% ο Hang Seng στις 21.212 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v