Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ασιατικές αγορές

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ αναμένεται η επικοινωνία Μπάιντεν-Σι. Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας, που προειδοποιεί για "εξαιρετικά υψηλές αβεβαιότητες" λόγω Ουκρανίας.

Συγκρατημένη άνοδος στις ασιατικές αγορές

«Κατέβασαν ταχύτητα» σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα αλλεπάλληλα ράλι των προηγούμενων ημερών, ενώ τα εμπορεύματα κινούνται ανοδικά ελλείψει προόδου στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας.

Η προσοχή στρέφεται στην επικοινωνία που θα έχουν αργότερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, με επίκεντρο τον ουκρανικό πόλεμο και τον ανταγωνισμό μεταξύ των δυο χωρών.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ προειδοποίησε για «εξαιρετικά υψηλές αβεβαιότητες» ως προς το πώς θα επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές στην Ιαπωνία η κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  υποχωρούσε κατά 0,16%, ο Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,65%, ο Shanghai Composite κατά 1,18% στις 3.253 μονάδες, κατά 0,75% ο CSI στις 4.270 μονάδες, κατά 0,5% ο Kospi στις 2.707 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο Hang Seng στις 21.510 μονάδες, ενώ ο ASX ενισχύεται κατά 0,66% στις 7.571 μονάδες.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, καθώς η πρόοδος που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στην Ουκρανία είναι ελάχιστη, εγείροντας την προοπτική για σκληρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και για μια παρατεταμένη διαταραχή στις προμήθειες πετρελαίου.

Τα futures του Brent κινούνται 2,21% υψηλότερα στα 109 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 2,4% υψηλότερα στα 105,47 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v