Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Η Fed και η ΕΚΤ υποσχέθηκαν νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει στροφή στην υπέρ-χαλαρή της πολιτική.

Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές
Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων το επόμενο έτος να δημιουργεί αρνητικές διαθέσεις.

Η Fed και η ΕΚΤ αύξησαν τα επιτόκιά τους και υποσχέθηκαν ακόμα περισσότερες αυξήσεις την περασμένη εβδομάδα, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας που συνεδριάζει σήμερα και αύριο, εξετάζει στροφή στην υπέρ-χαλαρή της πολιτική.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει αναθεώρηση του στόχου για πληθωρισμό 2% το επόμενο έτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,06% στις 27.234 μονάδες.

Πτώση 1,61% για τον Shanghai Composite στις 3.116 μονάδες, 1,3% για τον CSI στις 3.902 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,75% ο Hang Seng στις 19.304 μονάδες, κατά 0,49% ο Kospi στις 2.349 μονάδες και κατά 0,21% ο ASX στις 7.321 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v