Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Συντηρείται ο προβληματισμός για τον τραπεζικό κλάδο. Συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Υπό πίεση οι ασιατικές μετοχές, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τα σχόλια της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ η οποία είπε πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν και πάλι ομοσπονδιακά έκτακτα μέτρα προκειμένου να υποστηριχθούν οι τράπεζες, εάν χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ, χθες Πέμπτη η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόσθεσε 14 κινεζικές εταιρείες στη λίστα «συναγερμού» για τις εξαγωγές, ενώ αμερικάνοι νομοθέτες επιτέθηκαν στο TikTok για τους δεσμούς του με την Κίνα, εντείνοντας τις πιέσεις για μια πανεθνική απαγόρευση της εφαρμογής.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας, η οποία συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Νikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,18% στις 27.366 μονάδες.

Απώλειες 0,74% για τον Shanghai Composite στις 3.262 μονάδες, 0,47% για τον CSI στις 4.019 μονάδες, 9% για τον Hang Seng στις 19.869 μονάδες, 0,43% για τον Kospi στις 2.414 μονάδες και 0,15% για τον ASX στις 7.137 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v