Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Οι προσπάθειες των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ να ηρεμήσουν τα πνεύματα φαίνεται πως είναι αποτελεσματικές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως θα μπορέσει να αποτραπεί μια παγκόσμια τραπεζική κρίση, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στις ΗΠΑ εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.

Όπως σχολιάζει το Reuters, οι προσπάθειες της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλλεν, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, φαίνεται πως είναι αποτελεσματικές, με τις τραπεζικές μετοχές να κάνουν ράλι το βράδυ. Κρατικοί αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου εγγύησης καταθέσεων, αν και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για κάτι τέτοιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,3%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 2,04% στις 27.493 μονάδες.

Κατά 0,13% ενισχύεται ο Shanghai Composite στις 3.260 μονάδες, κατά 0,26% ο CSI στις 3.993 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,76% στις 19.598 μονάδες, ο δείκτης Kospi 1,15% στις 2.415 μονάδες και ο δείκτης ASX 0,82% στις 7.200 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v