Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τα τραπεζικά προβλήματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ το ΔΝΤ βλέπει σημάδια ισχυρής ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αποτιμούν την επίπτωση των τραπεζικών προβλημάτων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τα κέρδη από τον βιομηχανικό τομέα της Κίνας, τα οποία έκαναν βουτιά 22,9% στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας στο China Development Forum, είπε πως η οικονομία της Κίνας δείχνει σημάδια ισχυρής ανάκαμψης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,47% στις 27.514 μονάδες.

Απώλειες 1,05% για τον Shanghai Composite στις 3.231 μονάδες, 0,95% για τον CSI στις 3.988 μονάδες, 0,5% για τον Hang Seng στις 19.815 μονάδες και 0,27% για τον Kospi στις 2.408 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX κινείται οριακά υψηλότερα στις 7.142 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v