Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Οι αγορές της Ασίας υποχωρούν καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εμπορικά δεδομένα από την Κίνα και την Αυστραλία. Σε χαμηλό πενταμήνου υποχωρεί το πετρέλαιο.

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα εμπορικά στοιχεία από την Κίνα και την Αυστραλία να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Νοέμβριο κατά 0,5% και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,6% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση των εξαγωγών κατά 1,1% σε ετήσια βάση και άνοδο των εισαγωγών κατά 3,3%. Το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου διευρύνθηκε επίσης στα 68,39 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 58 δισ. δολάρια.

Στην Αυστραλία, το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο διευρύνθηκε στα 7,13 δισ. δολάρια Αυστραλίας, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 7,5 δισ. δολάρια Αυστραλίας.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλό πέντε μηνών υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, εξέλιξη που "υπόσχεται" να οδηγήσει σε μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,9% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε πτώση 1,74% στις 32.865 μονάδες.

Πτώση 1,1% για τον Hang Seng στις 16.283 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,15% ο Shanghai Composite στις 2.964 μονάδες, κατά 0,12% ο Kospi στις 2.492 μονάδες και κατά λιγότερο από 0,1% ο ASX στις 7.713 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v